Takie zamówienie złożył mój luby, ale będąc na szybkich zakupach znalazłam tylko filet z kurczaka tak więc postanowiłam stworzyć jakąś wariację na temat kotletowania. Gdy przygotowuje kotlety najczęściej kończy się tym, że robię różnego rodzaju roladki - i tym razem też tak się stało. Połączyłam składniki, które lubię i tak powstało ich nadzienie. roladki takie są dobre nie tylko na ciepło ale i na zimno do kanapek. :)
Składniki na 2 osoby:
* 2 większe filety z kurczaka
* trzy plasterki topionego sera
* 1 cienka kiełbaska surowa pieprzowa
* kilka świeżych liści bazylii
* pesto z suszonych pomidorów
* bułka tarta
* jajo
* odrobina mleka
* suszona bazylia
* czosnek granulowany
* sól, pieprz
* masło
Filety przekroić na plastry, przykryć folią i rozbić tłuczkiem, posypać solą pieprzem, posmarować pesto, na to położyć pokrojoną w plasterki kiełbaskę, ser, plasterki bazylii i zawinąć. Jajo roztrzepać, dodać odrobinę mleka, suszoną bazylię, czosnek granulowany. Roladki namaczać w jajku a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na maśle z obu stron na złoty kolor. Podałam z frytkami i mizerią.
Smacznego!
A.
Wygląda pięknie :) Narobiłaś mi ochoty! :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.
pyszny obiadek :) pozdrawiam i polecam dania na grilla http://www.zgrilla.pl/burger-z-lososiem-z-grilla/
OdpowiedzUsuń