składniki:
* 200 ml śmietany kremówki
* opakowanie cukru waniliowego
* 5 dojrzałych kiwi
* 2 łyżeczki płynnego miodu
* kilka bez
Śmietanę ubijamy na sztywno , pod koniec dodajemy cukier waniliowy. Kiwi obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i rozdrabniamy za pomocą blendera na gładką masę, dodajemy miód. W pucharkach/szklankach/kieliszkach układamy na zmianę mus z kiwi, pokruszone bezy i kremówkę. Ozdabiamy według uznania.
Smacznego!
A.
Przepis dodaje do akcji:
Ja z kolei kiwi bardzo lubię, ale ostatnio trafiam na same kwaśne sztuki ;)
OdpowiedzUsuńDeser ekstra!
Ściskam cieplutko!
Sposób podania- niczym najdroższy drink w eleganckiej restauracji :D
OdpowiedzUsuńPiękne, owocowe, idealne :)
Ojjj strasznie mnie kusi :) !
OdpowiedzUsuń