Składniki:
* garść makaronu pełnoziarnistego spaghetti
* kilka pieczarek
* 300 g fasolki szparagowej (u mnie żółta)
* jedna niewielka cebula
* kilka ząbków czosnku
* sól, pieprz, sos sojowy
Fasolkę umyć, pokroić na mniejsze części, ugotować w osolonej wodzie. Ząbki czosnku w łupinach, skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika na ok. 15 min w 200 stopniach - u mnie to chyba nawet trwało krócej, chodzi o to by czosnek był miękki - można sprawdzić w trakcie nożem. Pieczarki obrać i pokroić w grube plastry, cebulę w piórka - razem podsmażyć na maśle z oliwą, dodać trochę soli. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy pieprzem oraz sosem sojowym - chwilę podsmażamy.
Smacznego!
A.
Przepis dodaje do akcji:
Ale to pięknie wygląda! :) Uwielbiam makaron, a z fasolką szparagową jest przepyszny!
OdpowiedzUsuńTo ja Ci z chęcią zaserwuję taki kalafior w upał, a Ty mi makaron, niezależnie od pogody :D
Usuń