składniki:
* ok. 300 g ulubionego makaronu
* połowa niedużego ugotowanego kalafiora
* połowa czerwonej cebuli
* 200 g mrożonego groszku
* 200 g śmietany 18%
* pęczek szczypiorku
* ząbek czosnku (opcjonalnie)
* sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie przygotowujemy sos. Groszek zalewamy na 2 minuty wrzątkiem. Kroimy cebulkę i czosnek - podsmażamy kilka minut na patelni. Dodajemy kalafior i odcedzony groszek - chwilę smażymy. Zalewamy śmietaną, dodajemy posiekany szczypiorek oraz ugotowany makaron, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Smacznego!
A.
wpis dołączam do akcji:
Kalafior i groszek, a to ci ciekawe połączenie, do tego makaron, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń